20 de maig 2012

Making deals in the United Nations

Em fa molt il·lusió penjar un post fet per la Laura Gràcia, ex-alumne de l'Escola Pia de Mataró. Compartir les experiències és una de les tasques que ens fa més rics a tots plegats.  I m'encanta que la Laura hagi volgut compartir aquest moment a l'ONU /(sí, sí, heu llegit bé!)  a través del meu bloc, que ja comença a ser un bloc de persones inquietes que busquen millorar el nostre entorn local o global. Tal com diu ella, la creativitat és necessària per crear el nostre futur com a ciutat, com a país, com a món. Tindrem el futur que vulguem imaginar-nos! I tot això amanit amb unes habilitats comunicatives que tant falten en el nostre sistema educatiu. El món és dels emprenedors,  amb compromís social i  amb capacitat per transmetre les seves idees. 
Gràcies Laura per ser com ets!

Making deals in the United Nations

"Aquest títol correspon a l' experiència anual  organitzada per la NCCA on estudiants d’arreu del món poden participar en una simulació en tota regla del funcionament de les Nacions Unides. 

Cada universitat ha de representar un país. A diferència de la realitat i com a punt positiu cada país té el mateix pes en les decisions. Així doncs, el poder econòmic i el dret de vet es deixen de banda per un moment. Ara el que importa és l’estimada i oblidada cooperació per arribar a acords internacionals sobre temes mediambientals, eradicació de la pobresa  i millora de l’estructura legal entre d’altres. 

Un dels factors claus d’èxit ve a ser la capacitat de persuasió per aconseguir que el màxim nombre de països s’adhereixi a la teva proposta. Això s’obté creant idees que simpatitzin amb les problemàtiques comuns i que no estiguin tan allunyades de la realitat on la seva posada en pràctica sigui impossible. La creativitat juga un paper essencial, ja que els participants busquen alguna cosa diferent de les ja anunciades propostes de la actual ONU. Busquen plantejaments que siguin la base d’un gran canvi de direcció de tots els agents globals tan econòmics, polítics i ciutadans.

 La majoria de tractes es fan durant “ l’estona dels cafès” com els negocis convencionals. En aquest terreny les habilitats comunicatives i socials juguen un rol essencial. M’agradaria fer referència a una frase “Communication is not only about doing or acting, but also about thinking and feeling” . En aquest context la seguretat de transmissió de les idees , la capacitat de concisió i la claredat són vitals, ja que els participants han d’escoltar moltíssimes idees. Per altra banda, l’èmfasi en què expressis la teva opinió i la confiança que transmetis faran triomfar o convertir en un record aquell pensament. S’ha de crear identificació, involucrar al personal de manera emocional perquè la teva idea perpetuï sobre les altres. De manera més tècnica, hem de crear una xarxa neuronal en comptes d’una cadena seqüencial d’idees, ja que quan una idea es perd la cadena es trenca. A més a més , la sensibilització cultural i el respecte mutu són rellevants al tractar-se d’un ambient multicultural on les maneres de pensar i plantejar solucions és ben diferent. Aquest fet és molt enriquidor perquè sempre et fa plantejar si la nostra perspectiva de les coses és la més òptima i adequada.

 Durant el període de tractes entre països s’ha de redactar un document amb tots els països els quals has arribat a un acord. Aquest es presentarà a l’últim dia i es sotmetrà a votació. Aquí és on entra l’habilitat del treball en grup. Per tal de ser eficients és importantíssim delegar funcions , tenir confiança en el treball dels altres i cedir en aspectes menors per tal d’agilitzar el procés. També la posada en escena d’idees i canviar punts de vista erronis o si més no descobrir-ne d’altres més bons ha d’estar a l’ordre del dia. La interacció i intercanvi d’idees només converteix el projecte més ric i més multicultural on s’ajunten els aspectes positius de cada cultura i es crea una sinergia explosiva."










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar un comentari que segur que em serà molt útil.